Tutorial – Utilizare motorul de cautare google la capacitate maxima

18 03 2009

Haideti sa va impartasesc cateva „trick-uri” despre utilizarea motorului de cautare google ! Pentru o mai buna folosire a lui si o mai buna cautare puteti folosi urmatoarele „trick-uri”:

De exemplu vreau sa caut pe Google “avatars yahoo” .

1. allintitle:avatars yahoo

Folosirea prefixului allintitle: in fata cuvintelor cheie , motorul de cautare intelege sa selecteze numai rezultatele care contin in titlul paginii cuvintele : avatars yahoo .

2. intitle:avatars yahoo

intitle: este oarecum asemanator cu allintitle: , numai ca aici Google pune accent mai mult pe primul cuvant din expresie ( avatars ). Afiseaza in primele rezultate , pagini de site-uri care contin in titlu “avatars yahoo”. Odata cu indepartarea de la prima pagina de rezultate , motorul de cautare va lista rezultate care contin in titlu cuvantul “avatars” si in continutul si/sau adresa paginii cuvantul “yahoo” .

3. allinurl:avatars yahoo

allinurl: , face acelasi lucru cu allintitle: , numai ca se refera la URL-ul ( adresa ) paginii web . Listeaza toate paginile web care contin in adresa “avatars yahoo” .

4. inurl:avatars yahoo

inurl: , este mai complicat de inteles. Citeste punctul 3. ( allinurl: ) si-ti vei da seama din punctul 2. ce listeaza motorul de cautare Google , la comanda inurl:avatars yahoo . 😉

5. Grupuri de cuvinte sau fraze exacte: Sa zicem ca suntem in cautarea unui continut despre yahoo messenger skins. In loc sa tastem doar yahoo messenger skins, in caseta de cautare Google, vom limita rezultatele doar la cele care contin toate cele trei cuvinte legate. Pentru a realiza acest lucru, vom pune cuvintele intre ghilimele.

Exemplu: „yahoo messenger skins”

6. Cuvinte excluse: Sa spunem ca dorim sa facem o cautare de continut, dupa cuvintele internet marketing, dar dormi sa excludem din rezultatul cautarii, termenul publicitate. Pentru a realiza acest lucru trebuie sa folosim semnul “-“ in fata cuvantului pe care dorim sa-l excludem din rezultate.

Exemplu: “internet marketing” –publicitate

Pont: In acelasi mod, pot fi exluse din rezultatele cautarii si TLD-urile (terminatiile domeniilor. ex: .ro, .com, ,net, etc). De exemplu, daca dormim sa cautam internet marketing, dar din rezultatele afisate, sa fie excluse paginile .ro, .com si .org, folosim : “internet marketing” –.ro –.com –.org

7. Cautari termeni, intr-un anume site: Daca un site nu are sistem propriu de cautare, putem folosi Google, pentru a cauta termeni din interiorul acelui site. Acest lucru poate fi posibil, daca utilizam in cautare, adresa site-ului si termenii cheie.

Exemplu: “public hubs” site:www.stealthsettings.com

8. Tipuri de documente specifice: Daca doriti sa gasiti rezultate in fisiere de un anumit tip, puteti folosi comanda „filetype:”. De exemplu, dorim sa cautam, cuvintele “yahoo messenger” in prezentari PowerPoint (.ppt). Pentru a realiza acest lucru folosim urmatoarea expresie de cautare:

Exemplu: “yahoo messenger” filetype:.ppt

9. Cuvinte si expresii alternative: In mod implicit, atunci cand faceti o cautare, Google va include toate conditiile specificate in cautare. Daca sunteti in cautarea cuvintelor “internet marketing” dar doriti ca rezultate alternative si “publicitate online”,  pentru a face acest lucru puteti folosi operatorul OR.

Exemplu:  “internet marketing” OR “publicitate online”

*Operatorul “OR” trebuie scris cu litere mari (Caps), pentru a fi inteles de motorul de cautare.

10. Cautari intr-un anumit interval de timp: Aceasta functie, ajuta sa gasim evenimente si diverse lucruri care s-au petrcut intr-o anumita perioada de timp. De exmplu, dorim date despre activitatea seismica intre anii 1900 si 2008. Dupa cuvatul cheie, folosim ca operator pentru delimitare interval : 1900..2008.

Exemplu: seisme 1900..2008

Sper ca va sunt de folos aceste „trick-uri”

Anunțuri

Acțiuni

informatie

One response

10 03 2016
addisonkumar

Wonderful post! We will be linking to this particularly great article on our website.Keep up the great writing.
jaluzele verticale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: